Mail de webmaster

COMPUTERCAFÉ NUENEN

Samen met Bibliotheek Dommeldal organiseert SeniorWeb Nuenen één maal per week een Computercafé ochtend. Dit houdt in dat u ontvangen wordt met een kopje koffie, waarna een specialist een inleiding houdt over een bepaald onderwerp. Na een koffiepauze krijgt uzelf de gelegenheid om op een van de computers te oefenen en vragen te stellen.

Indien daar belangstelling voor bestaat kan SeniorWeb Nuenen of Bibliotheek Dommeldal over het besproken onderwerp later een meer uitgebreide workshop organiseren.

Het Computercafé vindt plaats op donderdagochtenden in de SeniorWeb computerruimte van Bibliotheek Dommeldal, aan de Jonkheer Hugo van Berckellaan 18.

De entreeprijs is € 4,00 inclusief koffie of thee.


Dagprogramma:

Inloop + Koffie v.a. 9:00 uur
Presentatie 09:30 - 10:15
Koffie/Thee 10:15 - 10:30
Presentatie/oefenen 10:30 - 11:30
Uitloop 11:30 - 12:00


De afgelopen seizoenen van het computercafé waren heel succesvol, veel belangstelling en een goede sfeer. 

Data en onderwerpen van najaarsreeks 2018 zijn:25 oktober Etiketten
“Van adressen in Excel naar etiketten in Word”
In deze workshop maakt u zelf een adressenbestandje en maakt u van hieruit een Word-bestand waarmee u eenvoudig een vel met etiketten kunt uitprinten.

  1 november LastPass
Hoe vaak ondervindt u problemen met het steeds weer opnieuw aanmaken en onthouden van wachtwoorden? Het gratis programma LastPass lost deze problemen op een veilige wijze voor u op: u hoeft ze zelf niet meer te onthouden.

  8 november iCloud 
Voor veel gebruikers van de iPad is opslaan, back-up en synchronisatie via de iCloud van Apple een mysterieus gebeuren.
Hoe werkt iCloud en wat zijn de alternatieve cloud diensten?
Het Computercafé probeert hier duidelijkheid in te brengen.

15 november iPad/iPhone – iOS12
Er is weer een nieuwe versie van iOS voor iPad en iPhone verschenen. Wat is er vernieuwd en is het de moeite waard om te updaten? Verder tips en interessante apps voor de iPad en iPhone.

22 november FastStone
Een van de meest handige en gebruiksvriendelijke fotobewerkingsprogramma’s is FastStone. Bovendien is het helemaal gratis. Hoe het werkt en wat je er allemaal mee kunt doen laten we in het Computercafé zien.

29 november Privacy Microsoft
Om Microsoft niet alles wat u doet op te laten slaan is het van belang dat u de privacy voorwaarden van Windows 10 en browser Edge zorgvuldig instelt.
Het Computercafé laat u stap voor stap zien hoe u dit moet doen.

­
  6 december Experiabox
Wat doet de KPN Experiabox. Hoe gaan we op een goede manier ermee om? Hoe stellen we accounts in, wat is KPN Fon en KPN Hotspot? Hoe maken we een WiFi-gastaccount aan en waarom? We hopen in het Computercafé op alles een antwoord te geven.


13 december Internetbankieren
We komen tegenwoordig niet meer onder het bankieren via internet uit. Hoe kunnen we veilig internetbankieren? Hoe doen we het op de PC of via een app op de smartphone, en hoe werkt het bij de diverse banken?

20 december Digitale nalatenschap
Wat laat u allemaal op internet achter bij overlijden en hoe kunnen nabestaanden bij uw belangrijke gegevens komen. We laten u zien wat u zelf van tevoren dient te regelen en wat nabestaanden achteraf kunnen doen.