Mail de webmaster

COMPUTERCAFÉ NUENEN

Samen met Bibliotheek Dommeldal organiseert SeniorWeb Nuenen één maal per week een Computercafé ochtend. Dit houdt in dat u ontvangen wordt met een kopje koffie, waarna een specialist een inleiding houdt over een bepaald onderwerp. Na een koffiepauze krijgt uzelf de gelegenheid om op een van de computers te oefenen en vragen te stellen.

Indien daar belangstelling voor bestaat kan SeniorWeb Nuenen of Bibliotheek Dommeldal over het besproken onderwerp later een meer uitgebreide workshop organiseren.

Het Computercafé vindt plaats op donderdagochtenden in de SeniorWeb computerruimte van Bibliotheek Dommeldal, aan de Jonkheer Hugo van Berckellaan 18.

De entreeprijs is € 4,00 inclusief koffie of thee.


Dagprogramma:

Inloop + Koffie v.a. 9:00 uur
Presentatie 09:30 - 10:15
Koffie/Thee 10:15 - 10:30
Presentatie/oefenen 10:30 - 11:30
Uitloop 11:30 - 12:00


De afgelopen seizoenen van het computercafé waren heel succesvol, veel belangstelling en een goede sfeer. 

Het programma voor het najaar 2018 is nog niet vastgelegd, dit zal in de loop van september plaatsvinden.

Data en onderwerpen van voorjaarsreeks 2018 waren:25 januari Google Foto’s
Google Foto’s is de opvolger van het populaire programma Picasa-Webalbums.
Het is het ideale middel om grote hoeveelheden foto’s gratis (en veilig) in de cloud op te slaan en om foto’s met anderen te delen.

  1 februari Genealogie Digitaal
Genealogisch onderzoek gaat steeds meer via PC en internet. U krijgt in het Computercafé uitleg hoe u op internet zoekt naar uw voorvaderen en hoe u met het programma ALDFAER uw stamboomgegevens vast kunt leggen.

  8 februari Spelen met Excel
Excel is een programma waarmee u kunt rekenen en teksten en getallen kunt combineren. In deze workshop “Spelen met Excel voor beginners” neemt u zelf plaats achter de computer om te ervaren wat u met Excel kunt doen.

15 februari   --Carnavalsvakantie--
22 februari WhatsApp
WhatsApp is het standaard programma op de smartphone voor tekstberichten, maar u kunt er tegenwoordig ook (gratis) mee bellen en “skypen”. Ook leert u in het Computercafé hoe u een groep aanmaakt, iemand toevoegt of weer verlaat.

  1 maart Domotica
Er valt steeds meer te automatiseren in en om het eigen huis. In het Computercafé laten we zien wat er allemaal mogelijk is, wat er op de markt te koop is en hoe je dit zelf kunt toepassen.

­
  8 maart DigiD - Belasting
Via de overheidswebsite mijnoverheid.nl dient iedereen een account met DigiD code aan te maken. Deze code is ook nodig om online uw belasting aan te geven.
Het Computercafé toont u hoe alles in z’n werk gaat.


15 maart GPX voor smartphones
De smartphone is ideaal om onderweg je reis te bepalen, zeker als je in een app de wandeling of fietstocht al klaar hebt staan. We laten u zien hoe u een gpx-track download of zelf maakt en deze op de smartphone download en gebruikt.

22 maart Privacy online
Online werken op computer, tablet of smartphone levert veel gemak op. U moet daarvoor echter, soms ongemerkt, nogal wat gegevens prijsgeven. Hoe houdt u dit binnen de perken zonder al te veel van het comfort in moeten te leveren.

29 maart Online op vakantie
Hoe kan je op vakantie online zijn zonder de data-bundel van je smartphone snel op te gebruiken, hoe kan je het camping-WiFi signaal versterken, hoe laat je de smartphone niet onnodig updaten en synchroniseren. Dit en meer van dit soort praktische tips krijgt u in het Computercafé.