Computercafé

Samen met Bibliotheek Dommeldal organiseert SeniorWeb Nuenen iedere donderdagochtend een Computercafé. Dit houdt in dat u ontvangen wordt met een kopje koffie, waarna een specialist een inleiding houdt over een bepaald onderwerp. Na een koffiepauze krijgt uzelf de gelegenheid om op een van de computers te oefenen en vragen te stellen.

Indien daar belangstelling voor bestaat kan SeniorWeb Nuenen of Bibliotheek Dommeldal over het besproken onderwerp later een meer uitgebreide workshop organiseren.

Het Computercafé vindt plaats in de SeniorWeb computerruimte van Bibliotheek Dommeldal, aan de Jonkheer Hugo van Berckellaan 18.

De entreeprijs is € 4,00 inclusief koffie of thee.

Dagprogramma:

Inloop + Koffie             v.a. 9:00 uur
Presentatie                  09:30 – 10:30
Koffie/Thee                  10:30 – 10:45
Uitloop                         11:30 – 12:00

 

Computercafé Nuenen voorjaar 2019:

17 januari        Digitale Nalatenschap    

  • Wat laat u allemaal op internet achter bij overlijden en hoe kunnen nabestaanden bij uw belangrijke gegevens komen. We laten u zien wat u zelf van tevoren dient te regelen en wat nabestaanden achteraf kunnen doen.

24 januari      FOTO’S    

  • In het kader van de landelijke SeniorWeb Open Week een gratis bijeenkomst.
   Drie korte presentaties op het gebied van fotografie, namelijk over Fotobewerking, over Fotoalbums maken en over Wenskaarten maken.

31 januari      Linux Mint        

  • Blaas uw oude PC nieuw leven in door er het besturingsprogramma Linux Mint op te installeren.
   Het programma is gratis, veilig en stelt weinig eisen aan de PC, dus uitermate geschikt om op een oude Windows XP of Vista PC te installeren.

  7 februari       Greenscreen foto & film   

  • Hoe maakt u met een app op uw smartphone of tablet foto- of filmopnames tegen een zelf gekozen achtergrond?
   Het Computercafé laat u wat mogelijkheden zien.

14 februari       Snijplotter     

  • De bibliotheek heeft een snijplotter aangeschaft waarmee logo’s en teksten op glazen geëtst en op textiel gedrukt kunnen worden.
   In het Computercafé demonstreren we wat we er mee kunnen.

21 februari       Werken in de Cloud   

  • Wat zijn de meest gebruikte clouddiensten en wat zijn de verschillen?
   Aan welke dienst geeft u de voorkeur, Dropbox, Microsoft OneDrive of Google Drive? Het Computercafé laat zien wat met welke dienst mogelijk is.

28 februari       Muziek op de PC     

  • Wat kunt u allemaal met muziek op de PC doen, hoe zoekt en speelt u muziek via YouTube, Spotify of iTunes? Het Computercafé geeft u een overzicht van de mogelijkheden en laat ook zien hoe u muziek als MP3 opslaat.

14 maart        WhatsApp     

  • WhatsApp is het standaard programma op de smartphone voor tekstberichten, maar u kunt er tegenwoordig veel meer mee. Naast groepsapps kunt u ook bellen, videobellen, locatie doorgeven en volgen, haast onbegrensde mogelijkheden dus.

21 maart        Casten en Streamen  

  • “Streamen” is het draadloos doorgeven van video- of audiosignalen. Dit kan via een abonnement op een dienst als Spotify of Netflix. Met behulp van een Google Chromecast kunt vanaf tablet of smartphone eenvoudig “casten” naar een TV.
   Het Computercafé legt het allemaal uit.

28 maart        Digitaal op vakantie   

  • Hoe gaat u zorgeloos met uw smartphone, tablet of laptop op vakantie? Wat kunt u in het buitenland met uw Nederlandse databundel?
   Hoe veilig is de WiFi op camping of hotel, en hoe maakt u dit veiliger met een VPN-verbinding? Het Computercafé geeft u praktische tips.

 

Voor actuele informatie over data en inhoud van de onderwerpen zie ook:

•   Berichten in de pers
•   Nieuwsbrief van Bibliotheek Dommeldal
•   Website www.seniorwebnuenen.nl